Dobri poslovni rezultati "Bambija" u 2011

Bez autora
Dec 27 2011

Generalni direktor "Bambija" Miroslav Miletić izjavio je da je taj koncern u ovoj godini, i pored pada potrošnje konditorskih proizvoda, zabeležio dobre poslovne rezultate, dodajući da je rano za prognoze, ali da je optimista i da očekuje rast u 2012. godini Konditorska industrija Srbije je u ovoj godini, posle gotovo decenije rasta i spoljnotrgovinskog suficita, zabeležila značajan pad ukupno, što za "Bambi" Banat, kao lidera, možda neće moći da se kaže na kraju, kad budu sumirali rezultate. U uslovima pada kupovne moći stanovništva, svi mnogo teže snalaze nego u godinama kada su potrošači u Srbiji mogli da kupe željene proizvode u željenoj količini i svakako uvek u istom kvalitetu i kada je u ovoj zemlji konditorska industrija beležila rast između pet do sedam procenata. Ova godina bila je stabilna kada su u pitanju cene inputa, projektovana inflacija i kurs.

Dobri poslovni rezultati "Bambija" u 2011Generalni direktor "Bambija" Miroslav Miletić izjavio je da je taj koncern u ovoj godini, i pored pada potrošnje konditorskih proizvoda, zabeležio dobre poslovne rezultate, dodajući da je rano za prognoze, ali da je optimista i da očekuje rast u 2012. godini

"Konditorska industrija Srbije je u ovoj godini, posle gotovo decenije rasta i spoljnotrgovinskog suficita, zabeležila značajan pad ukupno, što za 'Bambi' Banat , kao lidera, možda neće moći da se kaže na kraju, kad budemo sumirali rezultate", naglasio je Miletić.

On je ukazao da se u uslovima pada kupovne moći stanovništva, "svi mnogo teže snalaze nego u godinama kada su potrošači u Srbiji mogli da kupe željene proizvode u željenoj količini i svakako uvek u istom kvalitetu i kada je u ovoj zemlji konditorska industrija beležila rast između pet do sedam procenata".

Miletić je istakao da je ova godina bila stabilna kada su u pitanju cene inputa, projektovana inflacija i kurs.

On je podvukao značaj stabilnosti kursa dinara, osvrnuvši se na kraj 2008, kada je konditorskoj industriji "zbog dva meseca rasta kursa bukvalno sve ono što je do kraja te godine zaradila, bilo na neki način devalvirano, a i sama država je ostala bez prihoda".

Kad je u pitanju 2012. godina, Miletić je kazao da je ona "bez obzira na sve najave i na procene velika nepoznanica i u ovoj poslednjoj dekadi možda i godina u koju ulazimo sa najmanje nekih definisanih parametara".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik